Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Galante nådde 400 i utklassningsseger

Efter bortaförlusten senast var det ett revanschsuget Falun som komfortabelt slog Team Thorengruppen på hemmaplan.
Dessutom gjorde Alexander Galante Carlström sitt 400:e mål i SSL.

När IBF Falun gästade Storvreta och förlorade i senaste matchen med 6–3 var man givetvis sugen på revansch när Team Thorengruppen var på besök i Falun under onsdagskvällen.

Hemmalaget tog kommandot tidigt genom en hårt kämpande Emil Johansson som aldrig verkade bli av med bollen bakom Thorengruppens mål. Faluns bollinnehav på offensiv planhalva ledde givetvis till en del målchanser som alla förvaltades av Alexander Galante Carlström. Det krävdes dock tre försök innan bollen skulle trilla in bakom Erik Ställ efter ett par bra räddningar från bortalagets målvakt.

Galante Carlström, som för övrigt hyllades innan matchen för 502 (nu 506) gjorda poäng i SSL.

Efter 1–0 skapade Thorengruppen en hel del chanser men det var fortsatt Falun som hade trycket. Några minuter senare small det igen. Pass, pass, skott. Galante Carlström gjorde sitt 400e mål i Svenska superligen i och med 2–0-målet.

– De var ganska dåliga i första perioden. Så antagligen kommer de ut som ett nytt lag i andra. Det gäller att vi fortsätter spela, sa Galante Carlström efter första perioden.

Andra perioden blev, som målkungen anade, av en annan karaktär. Hemmalagets lekstuga var över och Thorengruppen bjöds både på frilägen och sköt i stolpen. Men det skulle dröja till 19:e minuten i andra perioden innan bortalaget fick utdelning och kunde reducera. Dock fick Falun straff direkt efter och Galante Carlström förvaltade straffen på bästa sätt.

I den sista perioden kunde Falun spela på ledning och göra några kontringsmål. I slutminuterna gjorde man till och med mål i boxplay när Emil Johansson fått en omdiskuterad utvisning för slag.

– Vi gjorde en bra förstaperiod och det la grunden till att det rann iväg sen, säger en nöjd Alexander Galante Carlström efter slutsignal.

Matchens andra mål blev Galantes 400:e i SSL.

– För att vara helt ärlig hade jag glömt det helt och hållet. Jag kom på det när speakern ropade upp det, säger Galante Carlström ödmjukt efter matchen.

IBF Falun – Team Thorengruppen

8–2 (4–0, 1–1, 3–1)

Första perioden: 1–0 (1.46) Alexander Galante Carlström (Casper Backby), 2–0 (10.35) Alexander Galante Carlström (Emil Johansson), 3–0 (16.24) Emil Johansson (Rasmus Enström), 4–0 (19.43) Alexander Galante Carlström.

Andra perioden: 4–1 (18.44) Victor Nensén (Ondrej Mikes), 5–1 (19.43) Alexander Galante Carlström,

Tredje perioden: 6–1 (1.44) Alexander Hallén, 6–2 (2.28) Rasmus Andersson, 7–2 (15.23) Simon Cederström (Simon Palmén), 8–2 (19.55) Adam Fernqvist (Jonas Adriansson)

Skott: 28–20 (10–6, 7–6, 11–8)

Utvisningar: Falun:1x2 min Thorengruppen: 1x2min.

Domare: David Geiser och Henrik Nilsson

Publik: 1116