Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gabriel Wikström (S) bjuder in till möte om förlossningsvården

Representanter från ett urval av landsting från alla sjukvårdsregioner har bjudits in till ett möte med sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S). Anledningen är att man ska diskutera oron inom den svenska förlossningsvården i Sverige. Mötet kommer att äga rum den 28 mars.

– Många medborgare uttrycker just nu oro kring situationen i förlossningsvården. Regeringen har sedan tidigare satsat stora medel på att förbättra förlossningsvården och för kvinnors hälsa i stort. Jag vill därför träffa representanter för landstingen för att diskutera hur man arbetar med att säkra kvaliteten i förlossningsvården och hur man möter människors oro, säger sjukvårdsminister Gabriel Wikström i ett pressmeddelande.

Tanken med mötet är att de inbjudna landstingen ska berätta hur de arbetar för att förbättra och kvalitetssäkra förlossningsvården. Man kommer även att diskutera hur man arbetar med att informera och lugna oroliga medborgare.

De inbjudna är representanter för de politiska ledningarna i Landstinget Västernorrland, Landstinget Dalarna, Stockholms Läns Landsting, Landstinget Sörmland, Västra Götalandsregionen, Landstinget i Kalmar län och Region Skåne.

FLER NYHETER:

Missa inte Hockeypuls superkväll på fredag – live från arenorna, intervjuer och stor säsongsanalys

För Plus-kunder: Leif och Maud vann sprillans ny lyxvolvo på lott de hade glömt bort: "Hela arenan jublade"

De nyfödda älgarna tar sina första steg rakt mot Olof – se skogsarbetarens urgulliga film

För Plus-kunder: Packa rätt till sportlovsresan – dramatiska skillnader i sladdtest