Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra personer åtalas på 13 åtalspunkter

Hela 13 åtalspunkter, allt från häleri och grov stöld till rattfylla och narkotikabrott. Dessutom av fyra personer i olika konstellationer. Tingsrätten lär få fullt upp att reda ut det här åtalet.

Det handlar om fyra personer, en man född 1984 från Hedemora kommun, en man född 1979 från Borlänge kommun samt en man född 1983 och en kvinna född 1989, båda från Örebro län.

De misstänks nu för en rad brott, de första begångna i somras och de sista vid jul. Hedemoramannen åtalas till exempel för häleri, då han ska ha förvarat verktyg som stulits från ett företag i Långshyttan den 13 juli.

Tillsammans med Borlängemannen ska han ha brutit sig genom inhägnaden till ett företag i Hedemora den 11 december. Försöket till stöld avbröts dock när polisen anlände. I samband med det beslagtog polisen kniv och bultsax från de båda.

Den 27 december bröt sig Hedemoramannen tillsammans med paret från Örebro län in i ett garage i Borlänge. Även här tillkallades polis innan något hunnit stjälas men garageporten blev förstörd. Just det brottet erkänner alla tre.

Den 4 juli var Hedemoramannen på turné i Hälsingland. I en by utanför Bollnäs ska han ha brutit sig in i en bostad och stulit gods till ett okänt värde. Själv förnekar han brott.

Den 23 december stoppades han i en personbil i Säter och misstänks för både olovlig körning, ringa narkotikabrott och rattfylleri. Detta brott erkänner han.

Exakt samma brott misstänks Borlängemannen för den 11 november, den här gången efter att ha stoppats på en gata i Borlänge. Även han erkänner.

I åtalet påpekar åklagaren att det också finns tidigare ärenden som bör handläggas i samband med detta åtal.