Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fullsatt när Horndalsrevyn hade premiär på nyårsafton

På nyårsafton var det premiär för Horndalsrevyn På gränsen. De inblandade är nöjda med ensemblens prestation.
– Jag tror att det är många som tycker att vi toppat i år, säger David Johansson, regissör.

För två år sedan vann Horndalsrevyn SM med ett av sina nummer. Förväntningarna var därför höga när det var revypremiär på nyårsafton och fullsatt och biljettförsäljningen till kommande gått bra.

– Jag tror att en del ligger i att den senaste revyn blev en sådan succé. Vi blev uppmärksammade nationellt när vi vann SM och vi har jobbat hårt för att synas, säger Mats Marcus, producent.

Han står själv inte på scen, men fick möjlighet att se en ensemble som det gnistrade om på nyårsafton.

– Det gick väldigt, väldigt bra. Det var en väldig energi i ensemblen. Det var snyggt på scen och publiken levde sig in, berättar Mats Marcus.

Läs mer: Jubilerande revy i Horndal lockar långväga publik

På premiärkvällen fick publiken uppleva nummer som Köttfärslimpan, Under bältet – viagrarappen och På gränsen till vårt nya land.

– Den senare är en parallell mellan vår egen utvandring till USA och dagens folkvandringar. Det var helt tyst efter det numret. Publiken var märkbart rörd av budskapet, säger Mats Marcus.

David Johansson, regissör och medlem i ensemblen, tror att en anledning till att premiären var lyckad var tack vare ett brett manus.

– Det är alltid svårt att fånga en hel publik därför tänkte vi att vi ville ha så mycket bredd i dramaturgin som möjligt. Jag tycker att vi lyckats få en bredd i numren, säger David Johansson.

För en ensemblemedlem blev det en extra stor utmaning att hinna klart till premiären. Efter att en skådespelare hastigt blivit sjuk fick Martin Ahlvin från Räfsbo frågan om han kunde tänka sig att hoppa in.

– Jag fick knappt tre dygn på mig att lära mig mina sketcher. Det var en stor utmaning, men det gick bra och det var jätteroligt, säger han.

Martin Ahlvin är utbildad skådespelare och har arbetat en hel del med musikaler och modern dans. Det närmaste han kan komma någon revyerfarenhet är från studenttiden i Uppsala när han var ansvarig för studentnationens spex.

Läs mer: Hårt arbete inför premiären av nyårsrevyn "På gränsen"

– När jag tackade ja till att vara med visste jag bara att det var en revy, men inte vilken omfattning det gällde. Det är väldigt speciellt att vara med i en föreställning där jag inte har en aning om vad de andra håller på med. Jag har bara kunnat fokusera på att lära mig mina repliker och har fått hålla mig i min egen bubbla, säger Martin Ahlvin.

På torsdag är nästa föreställning. Den följs upp av en på fredag och dubbla visningar på lördag.

– Det här är den tuffaste delen i spelperioden. Det kommer bli tufft, men jag tror att alla är taggade och det här kommer gå utmärkt, säger David Johansson.