Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fullsatt när APU intog biblioteket

Anti poaching unit, APU, gästade Avesta bibliotek på tisdagskvällen. Det var fullsatt av både intresserade och mer kritiska djur- och naturälskare.

Föredraget inleddes med att Kristina Hallin, naturskyddsföreningens ordförande i Folkare, berättade om hoten mot de svenska rovdjuren. Sedan följde en presentation av vad APU jobbar med. Främst arbetar de med patrullering i skogarna av så kallade ”rangers”.

– Vi är en stiftelse vars syfte är att få stopp på den illegala tjuvjakten och miljöförstörelsen i naturen, säger Conny Andersson, grundare och ordförande i APU.

En förhoppning med mötet var att få nya medlemmar och det fanns flera intresserade i lokalen.

– Just nu tränar vi åtta ”rangers” i Dalarna och det som är extra kul med den gruppen är att det är många kvinnor med, säger Conny Andersson.

Men det fanns också en hel del kritiska röster på biblioteket. Bland annat många jägare.

– Det brukar inte komma särskilt många jägare på våra möten, även om väldigt många av våra ”rangers” är jägare, säger Conny Andersson.

En man i publiken tyckte att APU var onödigt eftersom det redan finns jägarförbund som jobbar emot tjuvjakt. Conny Andersson å sin sida välkomnade ett samarbete med jägarförbunden.