Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Frontalkrockande" polisbil krockade egentligen front mot bak

Den uppmärksammade olyckan då en polisbil "frontalkrockade" med en personbil i måndags ska inte ha varit någon frontalkrock.
Dalapolisen kan nu lämna förtydligande information om det inträffade.

Annons

I måndags rapporterade DT om en polisbil som var inblandad i en frontalkrock på riksväg 70 vid Ickholmen mellan Rättvik och Mora.

Ett missförstånd ska dock ha skett.

Polisens presstalesman i Dalarna, Stefan Dangardt, förtydligar nu att det inte rörde sig om någon frontalkrock, det vill säga "front mot front". I stället ska de två bilarna ha kolliderat "front mot bak".

– Som man ser på era egna bilder så är polisbilen krockad i fronten medan den andra bilen är krockad bakifrån, säger Dangardt.

Han kunde även lämna lite nya uppgifter om vilka personer som skadats.

Det färdades två personer i personbilen och två personer i polisbilen. I polisbilen färdades två manliga poliser. En fördes till Mora lasarett med ambulans medan den andre klarade sig undan med chocken.

I personbilen färdades två kvinnor. Den ena fördes med ambulans till Mora lasarett och den andra med ambulanshelikopter till Falun.

En förundersökning om vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada är inledd. Eftersom en polis är inblandad i olyckan sköts utredningen av Avdelningen för särskilda utredningar, SU.

Några ytterligare uppgifter om utredningen eller skadeläget har inte Dalapolisen.

Polisbilen var inte på utryckning när olyckan skedde.

Se vår livesändning från olycksplatsen.