Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fredricson jätteskrällde – tog hem Jerringpriset på Idrottsgalan: "Magiskt"

Peder Fredricson tog hem svenska folkets pris.
På Idrottsgalan under måndagen fick han flest röster och tog hem Jerringpriset.
– Det närmaste jag kan komma är magiskt, säger han i sitt tacktal.

Peder Fredricson blev Idrottsgalans stora vinnare när han av svenska folket röstades fram som den som stått för den främsta svenska idrottsprestationen 2016.

– Det visar framför allt hur handlingskraftiga hästfolk är. Ni är vana att jobba hårt för att få det ni vill och här står jag, säger han i sitt tacktal inför publiken i Globen.

När galan började var fem idrottare kvar i kampen om det ärofyllda priset. Förutom Fredricson var även golfaren Henrik Stenson, simmaren Sarah Sjöström, orienteraren Tove Alexandersson och mountainbikeåkaren Jenny Rissveds kvar.

– Wow. Jag står här i Globen och håller i Jerringpriset, det känns helt otroligt. Jag känner mig enormt hedrad och jag vill tacka alla som har röstat på mig. Det betyder enormt mycket för mig och häst-Sverige och det visar hur stort ridsportintresset är i Sverige, säger Fredricson.

Fredricson och hans häst All In tog OS-silver i Rio de Janerio efter att ha ridit felfritt vid de båda ordinarie finalomgångarna i Brasilien.

– När ryttare och häst kan fånga det som behövs till 100 procent, det är väldigt svårt att sätta ord på det. Det närmaste jag kan komma är magiskt, och det är min sport, det är ridsporten, säger han.

Det var andra gången i Jerringprisets historia som ridsporten tog hem priset. Första gången var det Rolf-Göran Bengtsson 2011. Tvåa och trea i omröstningen blev de båda OS-medaljörerna Stenson och Sjöström som dessutom tog hem priserna som årets manliga respektive kvinnliga idrottare.

Här är vinnarna på idrottsgalan 2017:

Årets nykomling & Lilla Bragdguldet: Jesper Svensson, bowling

Årets Lag: Svenska damlandslaget, fotboll

Årets Ledare: Lars Lagerbäck

Idrottsakademins hederspris: Jan-Ove Waldner

Årets kvinnliga idrottare: Sarah Sjöström, idrottare

Årets manlige idrottare: Henrik Stenson

Sportspegelpriset: Lena Sundqvist

Årets prestation: Jenny Rissveds

Jerringpriset: Peder Fredricson