Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fransk soldat öppnade eld mot man på Louvren i Paris

En soldat har avfyrat skott mot en man på det kända muséet Louvren i Paris.
Mannen träffades av flera skott och skadades allvarligt.

Mannen försökte ta sig in på det världsberömda muséet beväpnad med en kniv. Mannen ska även ha burit på en väska med okänt innehåll.

Enligt poliskällor till AFP ska soldaten ha skjutit mot mannen efter att ha blivit attackerad med kniven.

– Vi har att göra med en attack från en individ som var klart aggressiv och representerade ett direkt hot, och vars kommentarer leder oss att tro att han ville utföra en terrorattack, säger Michel Cadot, chef för poliseni Paris, enligt NBC News.

Franska säkerhetsstyrkor ksa ha spärrat av området kring Louvren, samt tunnelbanan uppger Le Figaro.

Ett meddelande från Inrikesministeriet gick ut till allmänheten som varnades för att en allvarlig händelse inträffat i området kring Louvren.

Soldaten ska enligt Sky News ha avfyrat fem skott, och mannen träffades i benen och magen. Hans skador ska vara allvarliga.

Väskorna som mannen bar med sig ska inte ha innehållit några farliga ämnen enligt Sky News.

Franska myndigheter har sedan terrorattacken i Nice i juli gått ut med den högsta varningsnivån för terrorattacker.

Är du på plats? Har du sett något av polisens insatser? Hör av dig till reportern på 019-15 52 29 eller mejla till [email protected]

Terrordåd i Frankrike

► Satirtidskriften Charlie Hebdos redaktion i centrala Paris den 7 januari 2015. Elva personer dog i attacken. Två dagar sedan sköts förövarna till döds-

► En person dödades i en explosion utanför fotbollsarenan Stade de France den 13 november 2015

► Flera restauranger i centrala Paris, utsattes samma kväll för skottlossning och 39 personer dödades.

► Under en konsert med Eagles of Death Metal i konsertlokalen Bataclan dödades ytterligare 90 personer. Tre gärningsmän dödades senare av polisen.

► 14 juli 2016 på Frankrikes nationaldag körde en gärningsman hjäl 84 personer med en lastbil. Gärningsmannen dödades av polisen.

Källa: Nationalencyklopedin