Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frågan är snarast – hur kunde Ekeroth vara kvar så länge?

I december kom beskedet att hovrätten fäller riksdagsledamoten Martin Kinnunen för bokföringsbrott. Han fick villkorlig dom och 84 000 kronor i böter. Men Kinnunen tänker sitta kvar i riksdagen.

Det gick ett par månader. Sedan kom beskedet att Kent Ekeroth, som till råga på allt är rättspolitisk talesperson, åtalas för ringa misshandel. Han hamnade i ett krogbråk och klippte till en annan person. Hans egen version är att han fredade sig. Nu råkar det vara så att Kent Ekeroth hade livvakter från Säpo med sig. Dessutom var det rätt många runt omkring som såg vad som hände. Så det finns gott om vittnen. Men principen "oskyldig tills motsatsen är bevisad" gäller naturligtvis även Kent Ekeroth.

Vi kan ju fråga oss hur "alternativmedier" skulle ha rapporterat om detta, om Kent Ekeroth hade hört till ett annat parti eller haft en hög profil i en kamp för asylrätt. Ja, då kan vi vara säkra på att hans invandrarbakgrund hade lyfts fram. Och tänk om han hade varit muslim. Då hade han fått löpa gatlopp i de "alternativa" medierna.

Kent Ekeroth har, liksom alla andra, rätt till en rättvis prövning. Det kan finnas detaljer i åtalet som är svaga. Det kan hända att åtalet faller när det dissekeras av en försvarsadvokat. Det som krävs för en fällande dom är att domstolen är så gott som säker på att den åtalade är skyldig. Det räcker med ett tvivel för att personen ska frikännas.

I dag rapporterar "PK-medier" om åtalet. Men "PK-medier" kommer också att rapportera om han frias. Så ska det vara.

Kent Ekeroth har ju varit med om att finansiera "Avpixlat". När detta skrivs har Avpixlat inte rapporterat om åtalet. Däremot skriver Avpixlat att EU-kommissionen har planer på att förbjuda alla kontanthantering. En sensationell nyhet! Fast det handlar om att kommissionen har funderingar på att ha ett tak för kontantbetalningar. Du ska alltså inte kunna gå in tobaksaffären och ta upp en kasse full med sedlar att betala med. Flera EU-länder har redan sådana restriktioner. Men numera kallas ju en lögn inte för en lögn. Det heter ju "alternativa fakta", typ.

Och som av en tillfällighet har Ekeroth haft en nyckelroll för att finansiera Avpixlat. Det har blivit Sverigedemokraternas variant av "Der Stürmer", de tyska nazisternas slaskiga propagandatidning.