Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fotbollsresan och Stjärnligan – så blir Sportens satsning på lokalfotbollen: "Ingen historia är för liten"

 
Fotbollsresan: Dalarna
Visa alla artiklar

Nu ger sig Sporten ut på vägarna i vår nya reportageserie "Fotbollsresan".
Syftet är att skriva berättelser från Fotbollsdalarna, både om aktuella klubbar, spelare och ämnen – kryddat med en dos nostalgi.
Dessutom lanseras "Stjärnligan" i vilken de främsta spelarna i damtrean och herrfyran premieras.

Annons

I fjol tog Sporten ett rejält grepp på herrarnas Dalafyra, med livesändningar, reportage och månadens lag.

I år breddas satsningen till att innefatta hela Dalarna, och alla serier.

– I stället för att låsa upp oss på Dalafyran kan vi nu berätta historier från hela Fotbollsdalarna. Det kan handla om både dagens klubbar, och sådana som inte längre bedriver någon verksamhet. Ingen historia är för liten att berätta, inget ämne för stort att beröra, säger Oskar Magnusson, lokal fotbollsredaktör för Mittmedia Sport Dalarna.

Mittmedia (där Dalarnas Tidningars titlar samt Dala-Demokraten ingår) lanserar i samarbete med Dalarnas Fotbollförbund en satsning i två steg på den lokala fotbollen.

Det första är "Fotbollsresan". Vår reporter Oskar Magnusson reser runt i länet och berättar historier från och om Fotbollsdalarna. Ni kan vänta er aktuella ämnen varvat med en stor portion nostalgi, och en ambition är att försöka berätta något om samhället i stort med fotbollen som ingångspunkt. Bland fjolårsexemplen märks berättelserna om Vansbro AIK:s Tore Svensson, Malungs IF:s Vanco Markovski, Swesom FC:s Maslah Omar samt Ludvika FK:s ras från eliten till Dalafyran.

Del 1 i årets reportageserie – som publicerades den 17 maj – handlar om IFK Mora och alla deras brittiska spelare.

Det andra steget i vår satsning är "Stjärnligan". De tre bästa spelarna i varje match i damtrean samt herrfyran premieras med stjärnor i betyg. Antalet stjärnor spelarna får ligger till grund för uttagningen av månadens spelare samt lag vilken sker i slutet av maj, juni, augusti samt september.

Stjärnligan uppdateras efter varje omgång på DFF:s hemsida www.dalafotboll.nu – och artiklarna om månadens spelare och lag publiceras på www.dt.se, www.dalademokraten.se samt www.avestatidning.com.

Årets lag tas ut av Mittmedia och Dalarnas FF tillsammans och får i slutet av säsongen möta IK Brage och Kvarnsvedens IK – länets bästa lag på herr- respektive damsidan. Årets lag coachas av årets tränare och matchen leds av årets domare. Matcherna spelas under första halvan av oktober.

– Fotbollsresan och Stjärnligan är ett utmärkt sätt att rikta fokus mot den lokala fotbollen och våra distriktsserier. Vi vet att reportagen om Dalafyran var mycket uppskattade runtom i länet i fjol, och vi tror att vi kommer att hitta ännu fler berättelser nu när det finns fler serier att välja bland. Stjärnligan blir dessutom en morot för spelarna i damtrean och herrfyran; en stormatch ligger i potten för de som gör en riktigt bra säsong, säger Stefan Jonsson, kanslichef på Dalarnas Fotbollförbund.

Har du tips på bra berättelser från Fotbollsdalarna? Hör av dig på mejl till [email protected]

Fotnot: För att kunna följa Fotbollsresan behöver du bli Pluskund. Bli det här.

Visste du att via ditt plusabonnemang får du även fri tillgång till all övrig livesport på alla Mittmedias sajter och appar? Samma inlogg till alla sajter.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips