Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fosterpappan till mördad tonåring i Gävle: "Familjen är förkrossad"

En 17-årig pojke greps i går misstänkt för mordet på en jämnårig i Gävle.
– Familjen är förkrossad, han var så älskad, säger fosterpappan, i en intervju med Gefle Dagblad.

Polisen saknade länge identitet på pojken som hittades mördad i Gävle under torsdagen. Nu har de kunnat fastslå att det är en 16-årig pojke.

– Vi mår jättedåligt, tankarna snurrar. Vad tänkte han på under sin sista stund?, säger 16-åringens familjehemspappa, till Gefle Dagblad.

Den mördade 16-åringen gick på en skola i Gävle. De anhöriga till pojken fick veta om dödsfallet under eftermiddagen och kvällen i går.

Pojken kom ensam till Sverige och har bott hos sin fosterfamilj i två år.

– Han blev placerad hos oss och vi tyckte om honom från första dagen och han mådde bra hos oss. Han var världens snällaste, han var mycket omtänksam, säger fosterpappan till tidningen.

Greps odramatiskt

En 17-årig pojke greps och anhölls under torsdagen efter att polisen fattat misstankar mot honom, Gripandet skedde odramatiskt eftersom pojken självmant kom till polisstationen och överlämnade sig.

– Jag önskar inte det här för någon. Att dö på det här sättet, hur ska vi förklara det för hans biologiska familj? De skickade hit honom från allt elände för att han skulle få ett tryggt liv i Sverige, säger fosterpappan.