Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försvarsminister Peter Hultqvist sitter säkert – Alliansen kan inte enas

Liberalernas partiledare Jan Björklund förklarar att man i nuläget vare sig är villigt att stödja eller fälla något statsråd.
Centerpartiet röstar heller inte för en misstroendeförklaring mot försvarsminister Peter Hultqvist (S). Det beskedet ger partiledare Annie Lööf via twitter och Facebook.

– Det som har hänt är att nya uppgifter kommit som kan komma att påverka frågan om försvarsministern, säger Jan Björklund.

– Vår kritik mot försvarsministern var att han inte larmat när han fick informationen. Men den bedömning påverkas av att en av statsministerns närmaste medarbetare satt inne med uppgifter.

Jan Björklund fortsätter:

– Från Liberalernas sida kommer vi därför inte att väcka eller stödja en misstroendeförklaring. Var vi landar genom KU-undersökningen vet vi inte.

– Det kan sluta med att försvarsministern ändå måste gå. Men även Statsministern kommer att granskas av KU, betonar Liberalernas partiledarde.

Läs även: Centern lägger inget misstroendevotum mot Peter Hultqvist

Alliansen kan alltså inte enas om en gemensam linje när det gäller en misstroendeförklaring mot försvarsminister Peter Hultqvist.

Centerledaren Annie Lööf skriver på twitter:

”Centerpartiet kommer inte att rösta för ett misstroende, riksdagens skarpaste vapen, mot en minister om det saknas saklig grund för detta. Informationsskandalen är ett haveri, men sans och balans krävs. Den sakliga grunden för misstroende mot Hultqvist har fallit."

KD-ledaren Ebba Busch Thor står fast i sin kritik mot Peter Hultqvist.

– Vi har inget förtroende för försvarsministern, betonar Ebba Busch Thor.

– Förtroendet är förbrukat. Vi har en försvarsminister som inte gjort något för att gå till grunden med den försvarsläcka som Sverige drabbades av, fortsätter Busch Thor.

KD-ledaren är hård i sina kommentarer och hon hoppas att fler partier kommer att ställa sig bakom en misstroendeförklaring mot Peter Hultqvist.

Moderaterna meddelade under torsdagen att man likt KD går igenom med misstroendeförklaringen mot försvarsministern.

Jimmie Åkesson (SD) påminner, på Twitter, om misstroendevoteringen mot statsminister Stefan Löfven (S) som sker imorgon. "Imorgon kl 9 har riksdagen chansen att rösta bort Stefan Löfven. Då visar det sig vilka partier som tillhör den verkliga oppositionen.", skriver Åkesson.

Läs även: Peter Hultqvist kände till IT-läckan redan för ett år sedan

Läs även: Peter Hultqvist blir kvar i regeringen

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android