Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första svenska åkarna framme i VM-byn – testar banorna: "Härligt att vara på plats"

På onsdag börjar längd-VM i Lahtis och snart är hela det svenska laget på plats i VM-byn.
Och nu står det klart att Anna Dyvik ersätter Jonna Sundling som tvingas lämna återbud.
– Jonna var uttagen till VM förbehållet att allt skulle fungera bra, men tyvärr blev hon sjuk, säger förbundskaptenen Rikard Grip i ett pressmeddelande.

De svenska skidlandslaget sluter sakta men säkert upp i VM-byn i Vierumäki, strax utanför Lahti. Stina Nilsson och Teodor Peterson tog en vilodag på måndagen, samtidigt de övriga åkarna som befinner sig i Lahti, testade banorna.

– Det är härligt att vara på plats, säger Hanna Falk till Sportbladet.

Jonna Sundling missar däremot hela mästerskapet efter den sjukdom hon tidigare ådragit sig. Ersätter Sundling gör Anna Dyvik.

– Jonna var uttagen till VM förbehållet att allt skulle fungera bra, men tyvärr blev hon sjuk. Hon har återhämtat sig efter infektionen och är igång och tränar för fullt igen. Vi anser emellertid att tiden har varit för knapp för att hon ska kunna komma upp i den nivå som hon har visat tidigare under säsongen. Därför har vi idag beslutat att reserven Anna Dyvik, Falun-Borlänge SK, går in i hennes ställe, säger förbundskapten Rikard Grip i ett pressmeddelande.

De åkare som tävlade på lördagens sprint i Otepää anslöt till Vierumäki på söndagen, medan de som stannade för att tävla i söndagens klassiska lopp kommer ansluta under måndagseftermiddagen. Ebba Andersson kommer även hon på måndagseftermiddagen, då hon har laddat upp på hemmaplan efter att hon blivit sjuk efter JVM i USA.

I morgon ansluter Oskar Svensson. Johan Olsson kommer först på onsdag.