Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forslund satsar på VM – trots avslitet korsband: "Hade hoppats på bättre prognos – det är som det är"

Vad är väl ett korsband för en utförsåkare egentligen?
Inte så mycket, om man frågar Moraåkaren Michael Forslund.
I mars ställer han upp i VM i skicross, trots att han slet av korsbandet i december.
– Vi får se hur det går, säger han till SVT.

Annons

Det var den olyckligaste helgen för det svenska skicrosslandslaget någonsin.

Anna Holmlund kraschade, hamnade i koma och har fortfarande inte vaknat – även om hennes tillstånd förbättrats och hon nu andas på egen hand, utan respirator.

LÄS MER: Tillståndet förbättrat för Holmlund – andas själv utan respirator

Sandra Näslund föll på mer eller mindre samma ställe i backen i Innichen och fick en hjärnskakning. I helgen är hon dock tillbaka i backen och för comeback i världscupen.

LÄS MER: Efter otäcka kraschen gör Näslund comeback – men tankarna går till Holmlund: "Tänker väldigt mycket på henne"

Michael Forslund slet sitt korsband, och karriären såg ut att vara över för 30-åringen från Mora.

Men nu har han bestämt sig. Det blir en sista tävling, ett sista avsked. Han kommer att köra VM i mars, trots det avslitna korsbandet.

– Det finns åkare som tidigare har tävlat utan korsband. Jag kommer att prova ut ett skydd som förhoppningsvis fungerar bra. Sen får vi se hur det går, säger Forslund till SVT.

När Forslund kraschade i Innichen märkte han först inte av skadan. I efterhand visade dock en undersökning och efterföljande operation att korsbandet var av.

– Jag kraschade, men det gjorde inte speciellt ont när jag klev upp. Det kändes en del när jag åkte ner till Eric Iljans (förbunskapten) men det var inte farligt, säger 30-åringen till SVT och fortsätter:

– Jag hade givetvis hoppas på en bättre prognos men nu är det som det är och jag får titta på att fixa korsbandet senare i vår.