Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forsberg och Ekholm vill spela VM: "Vi kommer"

Filip Forsberg och Mattias Ekholm tänker spela VM med Tre Kronor – om Nashvilles säsong slutar tidigt.
– Vi kommer alla om det inte blir slutspel eller om vi åker ur i första omgången av Stanley Cup, säger Mattias Ekholm till Expressen.

Nashville-svenskarna Filip Forsberg, Mattias Ekholm, Viktor Arvidsson och Calle Järnkrok har bestämt sig för att spela VM om deras NHL-säsong slutar tidigt.

Nashville ligger just nu sjua i den västra konferensen, där de åtta bästa lagen går vidare till slutspel. Nashville har däremot en match mer spelad och endast tre poäng ned till Los Angeles på en nionde plats.

Sveriges förbundskapten Rikard Grönborg, har sedan tidigare fått besked om att bröderna Sedin står fast vid att de inte kommer spela mer med landslaget. Detroits Niklas Kronwall och Henrik Zetterberg, kommer inte heller spela årets VM i Köln och Paris.

Därför var Nashvillespelarnas besked en positiv överraskning för den svenska förbundskaptenen.

– Årets VM är viktigt för oss alla, så jag är väldigt glad över de positiva vibrationerna bland spelarna häröver. Bara att hoppas att de inte drabbas av skador nu under grundseriens avslutande månad, säger Grönborg till Expressen.