Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försäljning av begagnade bilar minskade i Dalarna

Dalarnas län stod för den största försäljningsnedgången av begagnade bilar under 2016. Det visar statistik från KVD Bilpriser.

Medan det sattes ett nytt försäljningsrekord av begagnade bilar i Sverige, totalt såldes 1 177 644 bilar, blev det en minskning med 4,38 procent i Dalarnas län.

– Det är intressant att se hur marknaden snabbt har skiftat. Under 2016 backade försäljningen i hela sex län, sägerJonas Björkman, vd på KVD Bilpriser, i ett pressmeddelande.

– Trots ytterligare ett rekordår med nära 1,2 miljoner sålda begagnade bilar kan vi nu skönja ett trendbrott. Begagnatmarknaden har varit glödhet de senaste fyra åren med en stadig tillväxt, men under de två senaste kvartalen har vi sett att tillväxten stagnerat och under sista kvartalet har den avtagit helt.

Fortsätter trenden kommer vi att se en minskad försäljning under 2017, fortsätter han.

Volvo V70 följt av Volkswagen Golf och Volkswagen Passat var, enligt KVD:s statistik, den populäraste begagnade personbilen under 2016.

Bensin (68,6 procent) var det mest eftertraktade drivmedlet, följt av diesel (26,5 %).

364 begagnade elbilarunder såldes det året.