Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förre Leksandsstjärnan öppnar för att flytta hem: "Då är jag nog klar utomlands"

Han gjorde succé under sin sejour i Leksand, och valde därefter att flytta till Ryssland och KHL.
Nu kan Patrik Hersley återvända till Sverige – men det är hemstaden Malmö som ligger närmast om hjärtat.
– Om jag flyttar hem är det inte för en eller två säsonger, då är jag nog klar utomlands, säger Patrik Hersley till Sydsvenskan.

Säsongen 2011/12 hamnade Malmösonen Patrik Hersley i Leksand, efter mindre lyckade sejourer i IK Pantern, Sundsvall och Modo. Precis som i moderklubben Malmö hade Hersley där haft svårt att hitta rätt.

Det gjorde han i Leksand.

Totalt blev det 2,5 säsong i dalaklubben. På den tiden hann han från sin backplats med att göra hela 70 poäng, varav smått galna 40 mål, på 120 matcher i grundserien. Han var med och förde upp laget i SHL och i sin sista säsong i klubben kom 24 av de där målen i högsta serien.

Därefter gick flyttlasset till KHL och Sibir Novosibirsk. I Ryssland har han nu spelat i tre säsonger, och hunnit representera tre olika klubbar. Förutom Sibir Novosibirsk även Lokomotiv Yaroslavl och St. Petersburg.

Men nu ser den hårdskjutande 30-åringen ett slut på tiden i Ryssland, och han öppnar för en flytt hem till Sverige. Hersley har sin svenska bas i Höllviken i Skåne.

– Malmö är intressant. Men om jag flyttar hem är det inte för en eller två säsonger, då är jag nog klar utomlands, men jag vet inte om jag är det, säger Patrik Hersley till Sydsvenskan.

Under sin tid i Ryssland har Hersley utvecklats från en mer renodlad ofensiv back till en allroundförsvarare. Trots att han nu öppnar för en flytt hem, har han även äntligen börjat komma till rätta i det stora landet i öst, i St. Petersburg på Östersjöns östra strand.

– Allt är bättre i St Petersburg. Stämningen är bättre i klubben och det finns en helt annan respekt för spelarna, istället för att kräva mer än vad man kan begära. Samtidigt är det mycket, mycket bättre spelare här, säger han om sin tid i klubben och berättar om sin roll i laget:

– Framförallt handlar det om att spela bra defensivt, jag går oftast i det andra eller tredje backparet.