Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förre finansministern Anders Borg anklagad för mutbrott – en världsnyhet

Nyheten om att Sveriges tidigare finansminisiter Anders Borg anklagas för att ha tagit emot mutor slog ned som bomb under fredagen.
Nu har flera utländska medier uppmärksammat den misstänkta muthärvan.

Nyhetsbyrån Bloomberg skriver att muthärvan kring Anders Borg är en i raden av skandaler som drabbat Sverige och nämner även insiderbrotten som Fingerprints storägare Johan Carlstrröm och styrelsemedlemmen Lars Söderfjell misstänks för.

Polska Puls Biznesu refererade till skandalen under rubriken "Tidigare finansminister Sveriges misstänks för korruption ".

Financial Times nämner att Anders Borg tidigare utsetts till den bästa finansministern i EU 2011 efter att styrt upp Sveriges ekonomi efter finanskrisen. Tidningen tar även de upp skandaler som skakat Sverige på senare tid – däribland mutanklagelserna mot svenska Telia.

Den misstänkta muthärvan tas även upp av nyhetsmedier i grannlandet Norge där bland annat Dagens Naerinsliv skriver att Anders Borg var det närmaste man kan komma en finansminister med rockstjärnestatus.

Läs också:

Anders Borg misstänks för mutbrott - åklagaren: "Kopplat till hans roll som finansminister"

Söderfjäll lämnar Fingerprint efter misstankar om insiderbrott i Stockholm: "Jag är oskyldig"

Fingerprints storägare Carlström anhållen efter insiderbrott i Stockholm