Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förre Bragespelaren Viktor Ekervik Eriksson klar för Säters IF: "Offensiv kantspelare"

Säters IF har gjort klart med sitt femte nyförvärv.
Tidigare Bragespelaren Viktor Ekervik Eriksson, 23, har skrivit på för division 3-nykomlingen.
– Säter kommer inte att vara ett bottenlag, säger Ekervik Eriksson till klubbens hemsida.

Sporten har tidigare rapporterat om Säters fyra första nyförvärv, Husbyduon Stefan Johansson och Goran Cvjetinovic samt Bragejuniorerna Smajo Hadzibajramovic och Simon Ingesson.

Nu är det också klart Viktor Ekervik Eriksson, med erfarenhet från division 1 ansluter. Närmast kommer han från två division 2-säsonger med Kvarnsvedens IK.

Inför säsongen 2014 skrev Ekervik Eriksson på ett tvåårskontrakt med IK Brage. Han hann med att göra två mål innan skadorna satte stopp för en fortsatt succé. Det slutade med att han bröt kontraktet efter ett år och återvände till Kvarnsvedens IK som i höstas trillade ner i division 3.

– Efter fjolårets säsong kände jag mig allmänt trött på fotbollen och tänkte ta en paus. Men så fick jag se att Säter fått Micke (Eklund) som tränare, något som kändes oerhört intressant, säger Ekervik Eriksson till Säters IF:s hemsida.

Efter två säsongers "krigande" kring det nedre strecket" med Kvarnsveden är Ekervik Eriksson övertygad om att Säter når en högre placering i division 3.

– Säter kommer inte att vara ett bottenlag, säger han.

Säters tränare Mikael Eklund är nöjd med det senaste tillskottet:

– En offensiv kantspelare med en känslig vänsterfot, fin karaktär och en hel del rutin från högre nivå som passar perfekt in i den här truppen.