Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreläser om styrketräning för barn

Är det bra för barn att styrketräna eller inte? Det föreläser Michail Tonkonogi om i Säter på måndag.

Michail Tonkonogi är forskningsledare för idrotts- och hälsovetenskap vid Högskolan Dalarna. På måndag föreläser han på Folkets hus i Säter om hur man kan lägga upp styrketräning för barn.

– Styrketräning ses idag som en naturlig och nödvändig del i den allsidiga fysiska träningen som barn behöver för sin fysiska, psykiska och sociala utveckling, säger Michail Tonkonogi i ett pressmeddelande från Säters kommun.

Läs mer: Bra för ungdomar att styrketräna

Han menar att styrketräning för barn bland annat förebygger skador, stärker skelettet, ger bättre kognitiv förmåga och lägger grunden för goda motionsvanor hela livet.

– Jag hoppas att många kommer till föreläsningen, säger Malin Lilja Altörn, folkhälsoplanerare på Säters kommun.

– Vi har mycket att vinna om vi kan behålla rörelseglädjen hos våra barn. Att barnen fortsätter att rulla, åla, krypa, klättra och hoppa leder till en motorisk utveckling som är en viktig grund för inlärning.

I maj höll Michail Tonkonogi en välbesökt föreläsning i Folkets hus i Säter på ämnet styrketräning för äldre.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android