Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förbundets svar på världsmästarnas bojkott – skickar ett annat lag: "Sorglig dag"

På onsdagen berättade det amerikanska ishockeylandslaget att man inte kommer spela hemma-VM om inte ishockeyförbundet ställer upp på vissa krav.
Förbundets svarar – med att skicka ett annat lag.
– Lycka till med att få fram det där konkurrenskraftiga laget, säger landslagsstjärnan Jocelyne Lamoureux-Davidson till ESPN.

I går gick det amerikanska ishockeylandslaget ut med att de inte kommer spela VM på hemmaplan om ishockeyförbundet inte tillmötesgår lagets krav på en rättvis och jämställd behandling i frågor som bland annat ekonomiskt stöd, utveckling inom ungdomsishockeyn, utrustning, reseersättning, logi, måltider och marknadsföring.

Nu svarar förbundet, men inte på det sätt som USA:s landslag hade hoppats. I ett pressmeddelande berättar USA:s ishockeyförbund att man kommer att skicka ett annat lag till VM i Plymouth, men var spelarna ska komma ifrån står dock inte klart.

– Vi är besvikna över att spelare sagt att de inte tänker spela om inte deras ekonomiska krav uppfylls, men vi planerar att fortsätta med vår dialog och skicka ett konkurrenskraftigt lag till Plymouth, skriver förbundet på sin hemsida.

De regerande världsmästarna är allt annat än nöjda över förbundets agerande.

– Lycka till med att få fram det där konkurrenskraftiga laget. Det är en sorglig dag när man får höra från förbundet att de hellre ställer upp med ett annat lag än lyssnar på spelarna som har ingått i deras program under hela sina karriärer, säger spelaren Jocelyne Lamoureux-Davidson till ESPN.

Läs mer: Tre Kronor får miljoner i medaljbonus – Damkronorna noll: "Rent ut sagt förjävligt"