Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förarlös skoter kraschade in i brygga – "Aldrig varit med om något liknande"

Helt plötsligt kraschade en skoter in i bryggan i Österby utanför Hedemora.
Som tur är var ingen person inblandad i olyckan – föraren hade tejpat fast gasreglaget och skotern for i väg.
– Jag har aldrig varit med om någon liknande, säger Johan Wallenius, polisens vakthavande befäl.

■■ TIPSA! Vet du mer om händelsen? Kontakta oss här

Strax före klockan halv nio på fredagskvällen fick polisen larm om att en skoter hade kraschat in i en brygga på sjön Viggen i Hedemora.

– När man får ett sådant larm tänker man olycka eller att någon kört ner i en vak. Vi sökte ägaren men fick inget svar så vi kontaktade anhöriga och även räddningstjänst, men vi hann inte dra igång någon räddningstjänstinsats, säger Johan Wallenius, polisens vakthavande befäl för region Bergslagen.

Enligt polisen befann sig anhöriga inte långt från den plats där mannen arbetade med skotern. De tog sit dit och mycket riktigt var han där – men inte skotern.

– Man kan ju se bilden framför sig när han står där och drar i snöret utan att få igång motorn och bestämmer sig för att tejpa gasreglaget i stället för att hålla... och då hoppar skotern igång och far iväg över sjön, säger Johan Wallenius.

Som tur är skadades ingen av den förarlösa skotern.

– Skulle någon ha blivit träffad hade det kunnat bli oaktsamhetsbrott men mig veterligen har ingen varit nära att bli påkörd. Det finns inga brottsmisstankar och ingen anmälan är upprättad, säger Johan Wallenius.

Och att tejpa gasreglage när man mekar?

– Utifrån det som hänt... det är inget att rekommendera.