Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föll på felskär: "Jag ville så gärna ta mig till semifinalen"

Avestas Ice crosskille Richard van Wijhe slutade på en 15:e plats i säsongens andra Crashed Ice-tävling som gick av stapeln i Jyväskylä , Finland.
– Jag grämer mig för att jag inte gick längre, men det är en helt okej poäng till VM-ställningen, säger van Wijhe.

Banan i Jyväskylä är den enda av alla Crashed Ice-banor som inte är konstfrusen. Banan var dessutom den längsta för säsongen, 630 meter.

Den stora utmaningen för åkarna var att hålla fart genom hela loppet, och det var van Wijhes försök till fartökning som skulle bli hans fall.

Richard van Wijhe kvalade in på en 34:e plats och tog sig efter en krashfylld sextondelsfinal i mål som etta och vidare till åttondel. En åttondel som han också vann efter en lyckad omkörning på motståndarnas utsida.

Men i kvartsfinalen tog det stopp efter ett försök till fartökning i slutet av banan.

– Jag ville så gärna ta mig till semifinalen och försökte ta ett skär extra vid precis fel tillfälle. Så istället hamnade jag på isen 30 meter före mål.

Nästa helg arrrangeras en Riders cup-tävling i Rautalampi, FInland.