Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Följ liverapporteringen från rättegången om Långshyttemordet - dag 4

 
Mordet i Långshyttan
Visa alla artiklar

På måndagen hördes en 24-årig mordåtalad man vid Falu tingsrätt om sin inblandning i Långshyttemordet. Han är den tredje av elva misstänkta som hörts under den pågående rättegången.
Mannen nekar till brott.

Bland annat ska den 24-årige mannen ha hjälpt till att dumpa kvinnan i gruvhålet utanför Långshyttan. I förhör har mannen sagt att han "var tvungen" att lägga offret i sopsäckar.

Under rättegången på måndagen berättade 24-åringen att han inte hade förstått att kvinnan skulle dödas, trots att han satt bredvid henne i bilen när snaran lades runt hennes hals. Enligt 24-åringen trodde han att man bara skulle skrämma kvinnan.

– Jag trodde aldrig att hon skulle dö.

24-åringen tog efter mordet ut 8 000 kronor med kvinnans bankkort. Han tog också en shoppingrunda på Kupolen, med flera andra av de misstänkta, enligt åklagaren.

– Jag behövde nya skor, sa mannen om varför han drog kvinnans kort på inköpsrundan.

Flera inblandade ska även efter mordet ha tagit sig in i kvinnans lägenhet. Åklagaren frågade 24-åringen vad som hände där.

– Det hände väl inte så mycket. Vi tog en dator, sex paket cigaretter, nå jävla dammsugare, och några kablar. Jag tog datorn.

Åklagaren: Varför tog du datorn?

– Tänkte tjäna pengar på den, svarade 24-åringen.

Läs också: Mordmisstänkt "var tvungen" att vira in kvinnan i sopsäckar

Här kan du följa liverapporteringen från rättegången:

Läs också: Misstänkt om Långshyttemordet: "Golare är inga polare"

Läs också: Mordmisstänkt kvinna i tårar: "Jag hade panik"

Läs också: Exmaken om mördade kvinnan: "Jag säger godnatt till henne när jag går och lägger mig"