Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flygningar från Sverige till Irak stoppas

Transportstyrelsen har beslutat att inte tillåta flyg från Sverige till Irak. Orsaken till flygstoppet är att riskerna är för stora för det civila flyget i landet.

Flygbolag som tidigare flugit till Erbil, Sulaymaniah, Najaf och Bagdad ställer in sina flygningar.

– Vi förstår att vårt beslut påverkar de resenärer som nu inte längre kan flyga till och från Irak. Men vi måste sätta passagerarnas säkerhet i första hand, säger Simon Posluk, enhetschef på Transportstyrelsens sjö- och luftfartsavdelning, i ett pressmeddelande.

Transportstyrelsen har beslutat att dra tillbaka trafiktillstånden för flygbolagen Iraqi Airways, Germania och Zagros Air.

Orsaken till att flygen till Irak ställs in är att säkerhetssituationen i Irak innebär risker för flyg på marken och i luften ovan Irak, uppger Transportstyrelsen.

Transportstyrelsen har tillsynen över svenskt flyg och är även de som ger trafiktillstånd till flygbolag som vill flyga från Sverige till länder utanför EU.