Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flicka vårdas på intensiven efter svår misshandel i Uppsala: "Mobbas i skolan"

En 13-årig flicka misshandlades svårt på en skola i Uppsala i går.
– Flickans skadeläge var okänt för oss igår. Vi fick veta via media idag att hon vårdas på intensiven, säger Lisa Sannervik, presstalesperson på Uppsalapolisen.

Polisen larmades till skolan vid lunchtid på onsdagen efter att ett bråk blossat upp. Bråket inträffade på en grundskola i Uppsala.

– När vi kom till platsen var det stökigt. Vi pratade med skolpersonal och målsägande. Det fanns inget då som tydde på allvarliga skador.

Flickan får intensiv vård för inre skador uppger Uppsala Nya Tidning. Enligt tidningen ska flickans föräldrar ha berättat att hon under en tid mobbats av en grupp andra elever på skolan.

– Vi är i början på utredningen och det är mycket unga personer inblandade. Vi har inte bilden klar för oss vad det är som har hänt.

Polisen utreder nu om någon kan ha gjort sig skyldig till misshandel.

- Vi har inte startat en förundersökning på det sättet eftersom det rör sig om så pass unga personer. Men vi utreder om det kan vara ett misshandelsfall. Vi kommer att prata med de inblandade och försöka ta reda på vad som har hänt.