Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera släppta efter muthärvan i Fastighetsverket i Stockholm – misstänks fortfarande för brott

Generaldirektören Björn Anderson och två andra toppar på Fastighetsverket har släppts på fri fot efter häktningsförhandlingar idag.
– Misstankarna kvarstår och utredningen fortsätter, säger Katarina Stenström Ros, kammaråklagare.

Under fredagseftermiddagen hölls häktesförhandlingar i Stockholms tingsrätt. Rätten ansåg inte att det fanns

Den tidigare fastighetschefen som är huvudmisstänkt i muthärvan häktades inte.

– Rätten ansåg att det fanns sannolika skäl för normalgraden av mutbrott, men det fanns inte det för trolöshet mot huvudman. Därmed fanns det inte heller häktesskäl och han sattes på fri fot, säger Katarina Stenström Ros.

Inte heller generaldirektör Björn Anderson eller fastighetsdirektören häktades. En märkbart besviken kammaråklagare mötte pressen efter förhandlingarna.

– Nu är det som det är. Jag och tingsrätten har gjort olika bedömningar. Jag menar att det föreligger sannolika skäl för att de begått brotten.

Enligt åklagaren släpptes de misstänkta eftersom tingsrätten inte ansåg att det fanns risk för att de misstänkta skulle förstöra bevis.

Sex personer är misstänkta för brott i muthärvan. Trots att generaldirektören och de andra topparna har släppts på fri fot utreds de fortfarande misstänkta för brott.

– Nu fortsätter utredningen och vi kommer att göra vad vi kan för att säkra bevisen.

Läs också:

Generaldirektör anhållen för korruption: "Måste gå till botten med det här"

Generaldirektören Björn Andersson begärs häktad efter korruptionshärva