Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera ihjälskjutna på musikfestival i Mexiko

En masskjutning har inträffat på musikfestivalen BMP i Mexico. Minst fyra personer tros ha dött i skottlossningarna, rapporterar flera medier.

Är du på orten? Har du mer info? Hör av dig till oss! Ring 019-15 52 29 eller mejla reportern; [email protected]

– Skott avlossades på Blue Parrot när vi var i byggnaden. Vi klarade oss och försöker få mer information, skriver Valerie Lee, reporter på Mixmag, på Twitter.

Festivalen som pågår i Playa Del Carmen besöks varje år av tiotusentals personer och orten är ett populärt resmål för svenskar.

Det var tidigt på morgonen lokal tid som en gärningsman ska ha avfyrat flera skott inne på en nattklubb på festivalen.

– Någon har kommit in på klubben i Playa del Carmen och öppnat eld. 4-5 döda och många skadade. Stanna i ditt jävla hotell om du är här på BPM, skriver House-dj:n Jackmaster på Twitter.

Enligt musiktidningen NME har fem personer dött efter skottlossningen.

Polisen utreder händelsen som kan röra sig om en uppgörelse mellan olika kriminella karteller, enligt International Business Times.

– Mina vänner såg skytten springa runt baksidan av klubben samtidigt om han avlossade skott genom ett metall räcke. En av mina vänner såg en person bli skjuten och som började blöda. När skottlossningen slutade hoppade vi över samma staket och sprang på stranden i kanske tio kvarter. Vi blev hjälpta av några andra partybesökare, som lät oss hänga i deras hotell i några minuter. De hade sett en kille bli skjuten i huvudet, säger festivalbesökaren Angel till Dazed.

Festivalarrangörerna bekräftar i sociala medier att en skottlossning inträffat och uppmanar alla besökare att stanna inomhus.

– Jag har hört rykten en separat skjuting på The Jungle, skriver Valerie Lee på Twitter.

Alla fester som pågick under BPM ska nu ha avslutats. Festivalen är inriktad på elektronisk musik och inträffar årligen. Den är utspridd på flera platser runt om i Playa Del Carmen. I år firar festivalen tio år och det ska ha varit under avslutningen som dödsskjutningen inträffade inför de chockade besökarna.

Är du på plats? Är du i staden? Har du mer info? Hör av dig till oss! Ring 019-15 52 29 eller mejla reportern; [email protected]