Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler polisärenden går till åklagare

Polisregion Bergslagen har förbättrat sina utredningsresultat. Under januari 2017 lämnades 30 procent fler ärenden över till åklagarmyndigheten för beslut än året innan.

1 247 förundersökningar gjordes under januari av polisregion Bergslagen, som omfattar Dalarna, Värmland och Örebro. Vilket är en ökning både jämfört med 2016 och 2015.

Att polisens utredningsarbete fått en knuff framåt kan delvis förklaras med att civila utredare anställts i Bergslagens olika polisområden.

– Jag är mycket till freds med att polisregion Bergslagen har så positiva resultat när det gäller bland annat antal ärenden som lämnats vidare till åklagare för beslut och att vi fortsatt att förbättra våra resultat senaste tiden, säger regionpolischef Dan Persson, till polisen.se.

– Vi har genomfört flera förbättringar av utredningsverksamheten såsom effektivare brotts- och ärendesamordning, kvalificerad förundersökningsledning dygnet runt och anställt många nya medarbetare för att arbeta med utredningar vilket gör att det helt enkelt är fler som kan utreda brotten nu mot tidigare.