Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Multipelt firande för Ivarssons i midsommar

Sång och musik har förenat Göran och Astrid Ivarsson genom livet. På midsommarafton firar de guldbröllopsdag, och dagen innan fyller Göran 75 år. I samband med firandet släpper de sin första cd-skiva med titeln ”Jesus, din är äran”.

Annons
Astrid och Göran Ivarsson firar guldbröllop.

Båda är födda i Västerbotten, Astrid i Malå och Göran i Lycksele. De vigdes i Malå missionskyrka midsommarafton 1962.

Första mötet var i samband med en evangelisk kurs, som ungdomsförbundet höll i Östersund hösten 1958. Båda spelade piano och hamnade bredvid varandra på samma orgelpall. Då var det kört.

Tycke uppstod. Sedan har man genom åren följts åt med uppgifterna. Efter sjuårig folkskola och treårig realskola fortsatte Gunnar med fyraårig utbildning vid Svenska Missionsförbundets Teknologiska Seminarium. Han ordinerades som pastor vid SMF:s generalkonferens i Stockholm 1964.

Efter folkskolan gick Astrid hushållsskola. Sedan följde två-årig realskola samt ett år i musikklassen vid Dalarö folkhögskola.

Pastortjänsterna för Göran har varit många genom åren. Det började med två år i Hällnäs-Åmsele, lika länge i Ånge-Borgsjö och sedan som ungdomspastor i Mariestad i fyra år.

Nästa tjänst var i Hudiksvall i nio år, Katrineholm fem år, Malå och Avesta nio år vardera.

I pastortjänsten har Gunnar delat ansvaret med Astrid, som varit diakon sedan mitten av 1970-talet och fram till sin pension 2007. Hon har genom sin solosång berikat gudstjänstlivet, lett barnkörer och musikföreningar samt varit organist.

– Vi har båda växt upp i hem där musik och sång har haft en central plats. Så det var också självklart att tidigt ta med våra barn i sången, och under en räcka år var vi flitigt ute och svarade för kvartettsång och musikprogram, förklarar Astrid.

Läs hela artikeln i tidningen den 20 juni.

Annons