Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Filip Forsberg målade i svensk NHL-succé när Nashville slog Vancouver

Seger med 4–2.
Tre mål från svenska klubbor.
Nashville fick minst sagt utdelning av sina nordiska importer mot Vancouver i natt.

Svenskt, svenskt och åter svenskt.

Det var temat när Nashville i natt vann mot Vancouver med 4–2.

Kanadensarna tog ledningen i den första perioden, men sen vaknade Nashvilles svenskar till liv. Förre Brynäsprofilen Calle Järnkrok var med i förarbetet till Viktor Arvidsson kvittering. Arvidsson ville inte vara sämre, och spelade fram Järnkrok till sitt nionde mål för säsongen.

Se Järnkroks mål i spelaren nedan.

2–1 stod sig till den tredje perioden, när det återigen var dags för svenska klubbor att spela huvudrollen. Den gången Leksandsprodukten Filip Forsberg, som fick in 3–1-pucken – hans 16:e mål för säsongen – bakom Gävlesonen Jacob Markström.

Se Forsbergs mål i spelaren nedan.

Vancouver försökte, och Alexander Edler från Östersund reducerade till 3–2. Men närmare än så kom inte Canucks, och till slut kunde Mike Fisher fastställa slutresultatet 4–2 i tom kasse.

– Calle och Arvidsson anförde oss med de två första mål och sedan vet jag inte om mitt mål egentligen var mitt, det kan ha tagit på Arvidsson det också, men det viktigaste är att det räknades. Det blev lång videogranskning, säger Forsberg till Sportbladet och fortsätter:

– Det är alltid kul när vi svenskar är inblandade i mycket, men hela laget var bra ikväll.