Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem medaljer under USM/JSM för syskonen Carlsson – och Hilma Hindsberg nära att slå Duplantis i stav

Det blev flera medaljer under USM och JSM i Stockholm för Dalarna. Hillevi och Ragnar Carlsson från Falu IK fortsätter att imponera genom de fem medaljer de med gemensam kraft lyckades hämtade hem från helgens tävlingar.

Med mindre än en mil emellan tävlingsplatserna har JSM och USM i helgen huserat med huvudstaden som värdstad, på Enskede IP och i Huddinge.

MER: Guld till både Falu IK och Kvarnsveden på USM i friidrott – totalt sex dalamedaljer

På varsitt håll ställde bland annat Faluns starkaste syskonpar i friidrott upp och visade upp nya imponerande resultat.

16–åriga USM-namnet Hillevi Carlsson, som under tävlingarna på Lugnet förra året tog trippelguld, var mycket nära att upprepa succén då det blev ädlaste valör i både diskus och slägga.

I kula fick hon dock se sig besegrad av Victoria Quainoo från Malmö AI som stötte 14,62 meter, drygt 68 centimeter längre än Falutjejens 13,94.

MER: Tre guld till Ragnar Carlsson på JSM: "Får träna hårt till Finnkampen"

Fler dalanamn som också lyckades väl under USM var Falu IK:s Viktor Hedlund som sprang hem ett brons på 300 meter häck (P16), tillsammans med Albin Gezelius (P15) från IFK Mora Friidrott.

IK Heros Olle Hübert plockade ett silver i spjut för pojkar 15, efter ett kast på 50,89 meter.

Även Kvarnsvedens GoIF:s Hilma Hindsberg fick med sig ett silver i stav (F16) – vann där gjorde Johanna Duplantis, supertalangen Armands Duplantis syster.

Sprintern Zion Eriksson från Avesta kammade hem två USM medaljer, men den här gången för Täby IS.

MER: Falu IK:s medaljhopp Hillevi Carlsson axlar favoritrollen: "Tre guld och tre pers"

På JSM i Huddinge blev det fler medaljer för Carlssonklanen där brorsan Ragnar fick utdelning i alla de grenar 17–åringen valt att ställa upp i.

Guld i slägga och silver i kula.

Klubbkamraten Emil Uhlin inkasserade ännu en medalj efter ett silver i höjd (P19) och Tilda Östberg (F17) från Borlänge LK sprang även hon in ett silver på 3000 meter.