Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem månaders fängelse för en rad brott

Fyra personer döms för en rad brott till allt från fängelse till dagsböter. Fem månaders fängelse blir det för en man, född 1984, från Hedemora kommun.

Annons

Hedemoramannen döms vid Falu tingsrätt för sex olika brott, allt från stöld till rattfylleri. Han ska ha förvarat verktyg från en stöld i Krylbo, sommaren 2016, i sin bostad och döms därför för häleri. De flesta av verktygen var märkta med penna med företagets namn.

I december ska han ha brutit sig genom ett stängsel till ett företag i Hedemora tillsammans med en annan person. De upptäcktes dock av en polispatrull och greps. Själv hävdar han att de gick genom ett redan befintligt hål. Väl inne startade de ett tiotal bilar, dock inte i avsikt att stjäla något, enligt mannen som förnekar brott.

I mellandagarna bröt sig mannen tillsammans med två andra in i ett garage i Borlänge. En polispatrull kom till platsen och hittade först de båda kompanjonerna men sedan Hedemoramannen gömd i en bils baksäte. Här erkänner han försök till stöld.

Sommaren 2016 var han i en by utanför Bollnäs och där inbrottslarmet löste ut. Polis kunde stoppa en bil med flera personer, däribland Hedemorabon. I bilen fanns högtryckstvättar som dock inte kunde identifieras. Därför döms han inte till stöld av dem men väl några plattor öl från en olåst källare, vilket han erkänner.

För dessa brott och flera andra döms Hedemoramannen till fem månaders fängelse. Hans tidigare villkorligt medgivna frihet förklaras förverkad. Tingsrätten konstaterar att mannen förekommer i 47 avsnitt i belastningsregistret. Han är, enligt tingsrätten, i behov av vård men har återkommande återfallit i missbruk och likartad brottslighet.

De tre medåtalade döms till mildare straff. En man född 1983, från Örebro län, döms till en månads fängelse för försök till stöld i samband med garageinbrottet och även hans villkorliga frigivning förklaras förverkad.

En kvinna född1985 döms till 120 dagsböter à 50 kronor för grov olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott.

En kvinna född 1989, från Örebro län, döms till skyddstillsyn för försök till stöld, även det i samband med garageinbrottet.