Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FBI förnekar avlyssning av Trump: "Inget stödjer tweetsen"

Rysslandskopplingarna och frågan om Donald Trump avlyssnats diskuterades i dag i den amerikanska kongressen.
– Jag har ingen information som stödjer tweetsen, säger FBI-chefen James Comey, om Trumps påståenden om att Barack Obama avlyssnat honom.

Annons

För två veckor sedan anklagade USAS president Donald Trump sin föregångare Barack Obama för att ha buggat honom. Trump påstod på Twitter att Obama avlyssnat honom under presidentvalet.

– När det gäller presidentens tweets om den påstådda avlyssning som ska ha riktas mot honom av den tidigare administrationen, så har jag ingen information som stödjer tweetsen, säger FBI-chefen James Comey, inför kongressen.

Under dagens förhör kom det fram att det inte går att utesluta att någon annan övervakning riktats mot Trump eller hans medarbetare,

James Comey bekräftade under kongressen att FBI undersöker kopplingar mellan Trump, hans medarbetare och ryska Kreml.

– Jag kan inte gå in på detaljer i utredningen, vilket jag förstår är väldigt frustrerande för många.

Även chefen för underrättelseorganet NSA, Mike Rodgers, förhördes av kongressen. Han fick bland annat frågan om USA bett Storbritanniens spionorganisation GCHQ att bugga Donald Trump.

– Nej, det hade varit att bryta mot The Five Eyes överenskommelse som funnits i årtionden.

The Five Eye är en spionsammanslutning mellan de fem stora engelsktalande länderna USA, Australien, Kanada Nya Zeeland och Storbritannien.