Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelsestraff för inblandade i knarkhärvan i Borlänge

Nu har domen kommit i det så kallade knarkmålet. Falu tingsrätt dömer flera av de åtalade personerna till fängelsestraff.

Läs mer: Familjefar ska ha samordnat knarkhärvan i Borlänge – i dag kommer domen

Enligt åklagaren bestod narkotikanätverket av en huvudman från Borlänge, en leverantör från Nacka och två personer som hjälpt till att sälja och distribuera drogerna i Borlänge kommun.

Nu har domen kommit från Falu tingsrätt, och fyra personer döms till fängelsestraff.

Enligt tingsrätten har dock inte åklagaren lyckats bevisa att de fyra männen har ingått i ett nätverk eller haft sådana roller i ett nätverk som åklagaren påstått.

En 54-åring man från Borlänge döms för två fall av narkotikabrott, försök till narkotikabrott, ringa narkotikabrott, vapenbrott och brott mot kameraövervakningslagen till fängelse i två år och sex månader.

Mannen har i rättegången erkänt vapenbrott och ringa narkotikabrott, men förnekat narkotikabrott.

"Leverantören", en 53-åring från Nacka, döms till fängelse i fyra år och sex månader för grovt narkotikabrott. “Leverantören” har under rättegången förnekat all inblandning i ett narkotikanätverk.

En 54-årig man från Borlänge, döms till fängelse i ett år och tio månader för narkotikabrott, ringa narkotikabrott och ringa vapenbrott. Han har erkänt ringa vapenbrott men förnekat ringa narkotikabrott.

Enligt åklagaren ska denne 54-åring ha varit huvudman. Men enligt tingsrättens bedömning är det inte bevisat.

En 29-åring boende i Säter döms till fängelse i tre år för två fall av narkotikabrott och ett fall av försök till narkotikabrott. 29-åringen har under rättegången förnekat brott.

När de gäller de andra fyra som stod åtalade så döms två stycken till villkorlig dom, en till dagsböter och en till skyddstillsyn med samhällstjänst.

Lär mer: Misstänkta i knarkhärvan gömde amfetamin i kaffepulver

Läs mer: Gömde okända tabletter i vännens stuga – alla förnekar knarkhärvan i Borlänge