Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falubon Ahmed Ali som hittades död utanför Uppsala inte utsatt för yttre våld

Falubon Ahmed Ali som hittades död under nyårsafton utanför Uppsala har obducerats och resultaten tyder på att han inte utsatts för något yttre våld, det uppger SVT Nyheter Dalarna.

Den man som påträffades död i Uppsala under nyårsafton, som anmäldes försvunnen den 19 december. Polisen inledde en förundersökning om mord, men under eftermiddagen på onsdagen lämnade rättsläkaren ett besked till SVT Nyheter Dalarna som tyder på motsatsen.

– Det finns inga yttre skador som tyder på att kroppen varit utsatt för yttre våld, säger Christer Nordström, polisens presstalesperson till SVT Nyheter Dalarna.

Obduktionen genomfördes under onsdagen och där kunde det konstateras att mannen inte utsatts för något yttre våld, men man väntar fortfarande på svaren från de kemiska analyserna.

– Vi avvaktar resultaten av prover på kroppsvätskor, och det kan ta några veckor, säger Christer Nordström till SVT Nyheter Dalarna.

Polisens presstalesperson säger att man ännu inte kan utesluta brott och att förundersökningen inte är avslutad.

– Förundersökningen om mord fortsätter tills vi får det definitiva beskedet om kroppsvätskorna. Men det här var ett oerhört viktigt besked för polisutredningen, att det inte funnits spår på kroppen som tyder på yttre våld, säger Nordström till SVT Nyheter Dalarna.

LÄS MER:

Försvunnen Falubo hittad död utanför Uppsala - förundersökning om mord pågår