Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falu kommun ska synas mer på landsbygden

Falu kommuns närvaro och synlighet på landsbygden ska bli mer påtaglig. Därför ska kommunen nu ta fram en handlingsplan.

Inflyttningen till städerna har under senare år varit stor och påtaglig.

Nu vill Falu kommun ta fram en handlingsplan för att människor ska kunnabo kvar på landsbygden.

– Vi vill vara mindre defensiv och tänka framåt. Vad kan vi göra för att skapa en positiv utveckling och göra saker med de resurser som finns? säger kommunalrådet Joakim Storck (C), på kommunens hemsida.

Faluns kommundirektör Dan Nygren är mannen som ska leda arbetet.

– Det finns stora möjligheter att utnyttja resurserna bättre. Falu kommun har i dag personal i alla kommundelar, som gör olika insatser. De flesta kanske inte märker av så mycket av det som görs, säger Joakim Storck och fortsätter:

– Målbilden är tydlig, som kommuninvånare ska du veta att kommunen finns på fler ställen än i tätorten. Jag skulle vilja se att det inom ett par år finns små kommundelskontor, som kommunens personal utgår ifrån, och där det finns möjligheter till viss service.