Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falu IK:s Hillevi Carlsson till final i junior-EM

Det blev en elfteplats till slut för Hillevi Carlsson när släggtävlingen i junior-EM i Ungern. Falu IK-kastaren gjorde ett starkt kval, men fick inte riktigt till det i finalen.

Hillevi Carlsson kvalade i den första gruppen i junior-EM och hennes längsta kast mätte 62.55, knappt två meter från det personliga rekordet. Det var 2,5 meter från direktkval, men räckte till en fjärdeplats i gruppen vilket ändå gav henne ett ganska bra läge inför den andra kvalgruppen.

Och mycket riktigt. När den andra gruppen hade kasta klart stod det klar att Hillevi var nia totalt och därmed en av de tolv finalisterna.

Men under ett regnigt finalpass fick Hillevi Carlsson inte till det. Hon kom aldrig i närheten av det fina kvalresultatet och stannade på 56,67, vilket gav en elfteplats i EM-finalen.

Ukrainas Valeryia Ivanenko vann tävlingen klart med ett kast på 73,25.

Den här veckan är det storebror Ragnar Carlssons tur att tävla internationellt, i junior-VM i Tammerfors i Finland, som inleds på tisdagen.