Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Facebook tar till artificiell intelligens för att tackla självmord

Facebook ska använda sig av artificiell intelligens för att förhindra självmord bland användarna.
Artificiell intelligens ska hjälpa Facebook att upptäcka användare med självmordstendenser, uppger företaget på sin blogg.

Annons

Facebook använder sig redan av artificiell intelligens för att hitta material som användare lagt upp som kan vara stötande. Nu ska sociala medier-jätten utveckla verktygen för att även hitta självmordsbenägna användare, uppger företaget på sin blogg.

I januari i år sände en 14-åring i Florida sitt självmord live på Facebook, enligt New York Post.

För att förhindra liknande händelser kommer Facebook nu att integrera sina nuvarande självmordsförebyggande verktyg med Facebook Live.

Människor som ser en live-sändning ska kunna vända sig direkt till personen som sänder, och även ha möjlighet att rapportera om händelsen till Facebook.

Facebook uppger även att de kommer att låta användarna som anmäler ett inlägg få tillgång till olika resurser. Det ska bland annat finnas ett lätt sätt nå sin vän, och även ett enkelt sätt att få kontakt med en hjälplinje.