Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Extra insatt möte för Region Dalarna för att diskutera krisen

 
Krisen på Region Dalarna
Visa alla artiklar

På tisdag ska Region Dalarnas politiska ledning träffas för att diskutera hur organisationen ska ta sig ur den rådande lednings- och förtroendekrisen. Ett extra möte har utlysts.

På tisdag samlas Region Dalarnas arbetsutskott för ett extra insatt möte. Det blir första mötet för organisationens politiska ledningen sedan krisen inleddes och Socialdemokraterna förklarade att de saknar förtroende för nuvarande ordförande Leif Nilsson (S) och regiondirektör Tiina Ohlsson.

Landstingsrådet Gunnar Barke (S) sitter med i Socialdemokraternas verkställande utskott i länet och deltog därför i partiets beslut. Han är även andre vice ordförande i Region Dalarna.

Gunnar Barke bekräftar för DT via e-post att ett extra arbwetsutskottsmöte har utlysts till tisdag, men han vill inte kommentera saken ytterliggare innan mötet har hållits. DT har även försökt att få kontakt med vice ordförande Sofia Jarl (C) och även avgående ordförande Leif Nilsson (S).

Det är därför oklart om avgående Leif Nilsson, som formellt fortfarande är ordförande, kommer leda det extrainsatta mötet, eller om det blir vice ordförande Sofia Jarl - eller möjligtvis andre vice ordförande Gunnar Barke.

I Region Dalarnas arbetsutskott sitter de ordinarie ledamöterna Leif Nilsson (S), Sofia Jarl (C), Gunnar Barke (S), Jan Bohman (S) och Mikael Rosén (M). Ersättare är Susanne Norberg (S), Lars Isacsson (S), Maja Gilbert Westholm (V), Bo Brännström (L) och Lisbeth Mörk Amnelius (DSP).