Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

EU-kommissionen på dalabesök hos stålföretag: "Hör inte till vanligheterna"

På torsdagen får SSAB i Borlänge besök av EU-kommissionens tekniska arbetsgrupp från Sevilla i Spanien. Under onsdagen gjordes ett besök på Outokumpu Stainless i Avesta.
– Vi är väldigt glada över att EU-kommissionen besöker oss, säger Bo-Erik Pers, vd på Jernkontoret.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Nya VD:n införde 6-timmars arbetsdag: "Jag får en arbetsplats där personalen trivs"

Lista: Spara pengar till semestern – här är 11 onödiga saker du slösar pengar på

Stor vinylguide och lista: Här är 16 eftertraktade skivor du faktiskt har en rimlig chans att hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Deltagare från EU-kommissionens tekniska arbetsgrupp är i dagarna på besök bland svenska stålföretag. På torsdagen besöker gruppen SSAB i Borlänge, vilket är gruppens sista besök i Sverige. På onsdagen besöktes Outokumpu Stainless i Avesta.

Under besöken ska arbetsgruppen samla information till sitt tekniska dokument för bästa möjliga teknik, så kallade BREF, för bearbetningsprocesser av stål och olika reningstekniker.

- Vi är väldigt glada över att EU-kommissionen besöker oss, det hör verkligen inte till vanligheterna. Det är viktigt att få visa hur svenska spetsprodukter skapar stor samhällsnytta i sin användning, bland annat med ett lägre koldioxidavtryck, säger Bo-Erik Pers, vd på Jernkontoret, i ett pressmeddelande.

- Att komplettera datainsamlingen med ett studiebesök kommer att underlätta arbetet med att beskriva för Sverige särskilt viktiga förhållanden. Det är också särskilt glädjande att delegationen har representanter från vår motsvarighet i Tyskland, säger Jenny Håkansson, huvudansvarig på Naturvårdsverket, i ett pressmeddelande.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips