Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett roligare hundliv när Falu hundsällskap öppnar nya lokaler

Ett hundliv behöver inte vara ett hundliv.
Falu hundsällskap är en mycket aktiv förening, som erbjuder alla tänkbara aktiviteter för att folk ska ha möjlighet att stimulera sina fyrbenta vänner.
Under lördagen invigde de sina nya lokaler i Främby.
– Det betyder jättemycket, säger Pia Bildt-Ström.

Annons

Falu hundsällskap, som även är Faluns lokala kennelklubb, bildades årsskiftet 2013/2014 och har snabbt växt till en förening med runt 300 medlemmar.

Verksamheten är stor med imponerande bredd, med kurser och aktiviteter ämnade att passa de flesta hundar och hundägare. Tidigare har man hållit till på Ingarvet och vid Falu gruva, men i och med flytten till nya, större lokaler i Främby hallar hoppas man ytterligare kunna utveckla sig.

– Det betyder jättemycket att vi nu kan träna året runt. Vi kommer att ha gott om plats för träning, säger Pia Bildt-Ström på Falu hundsällskap.

Lokalen i Främby är på 400 kvadratmeter och invigdes under lördagen. Då visade klubben upp vad de har att erbjuda, bland annat agility, viltspårning, rallylydnad och "nose-work", en typ av spårningslek som går ut på att hunden ska finna en droppe av ett specifikt doftämne.

– Det är inpirerat av narkotikahundar, och en kanonbra sport för att hunden ska få använda huvudet och bli trött och nöjd, säger Pia Bildt-Ström, som är kursledare för nose-work.

Målet för Falu hundsällskap är att man ska kunna aktivera sin hund. Överlag tycker Bildt-Ström att Falu kommun har goda förutsättningar för att "människans bästa vän" ska ha det bra:

– Man har nyligen öppnat en rastgård i Kålgården till exempel.

Mer info om Falu hundsällskaps verksamhet finns på deras hemsida