Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ernsts växer –30 personer anställs

Ernsts express expanderar. Bolaget har vunnit en stor upphandling och ska anställa ett 30-tal personer.

Roger Blom meddelade detta på måndagen när företaget hade besök av infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M). Ernsts express kommer att från den 1 juli frakta gas från Agas anläggning i Avesta och till kunder runt om i landet.

Ernsts express kommer att ta över personalen från transportbolaget som skötte uppgiften tidigare.

- Det känns jättebra att ett lokalt åkeri får ett så prestigefyllt uppdrag. Aga ställer höga krav på trafiksäkerhet, säger Roger Blom, vd för Ernsts express.

Ernsts express kommer att frakta syrgas, kvävgas, vätgas och argon, från Avesta.

Roger Blom

presenterade företaget för ministern. Det viktigaste för att Ernsts express och åkeribranschen ska kunna växa i framtiden är enligt Blom: att regeringen beslutar om infrastruktursatsningar som gör det möjligt att ställa om transportsektorn till att bli koldioxidoberoende till år 2030, vilket det beslutades om 2009.

Han efterfrågar

en satsning på eldrivna lastbilar, och infrastruktur för flytande kyld gas, vilket skulle ge möjlighet till gasdrivna lastbilar. Det skulle ge minskade utsläpp och sänkta kostnader för företagen.

Ernsts express

Företaget startades 1955 av Ernst Steingruber.

Det ägs i dag av M4-gruppen (80 procent) och Christer Steingruber, (20 procent).

Bolaget omsätter 320 miljoner kronor, har 140 medarbetare och 70 lastbilar.