Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Engstrand storspelade i debuten: "Skönt med en krigarseger"

Många hade sett fram emot att se Christian Engstrand mellan stolparna igen efter många år av motgång. I kväll var det dags, mot Almtuna IS borta, och det fick ett lyckligt slut för debutanten.

Christian Engstrand gjorde ikväll sin första insats med Moratröjan på, i Uppsala mot Almtuna. Tillställningen slutade 1-2 efter en fartfylld förlängning med massivt tryck från bortalaget.

Engstrand storspelade stora delar av matchen men första perioden fick en snöplig start.

– Vår back slarvade lite där och tappade pucken sen fick de ett billigt mål. Men skönt att vi bara blev straffade en gång den här gången, tidigare har vi fått backslag varje misstag, säger Christian Engstrand strax efter matchen.

Efter slarvet i Moraförsvaret ryckte masarna upp sig och Engstrand spikade igen. Vissa perioder parkerade Almtuna bussen framför Moras mål och kunde mala på i 3-4 minuter.

– Det känns riktigt skönt att komma i gång och extra kul att inleda med en seger, en riktig krigarseger dessutom, säger Christian Engstrand.

Engstrand fick flera lovord av C-Mores experter som summerar hans debut som storslagen.

Målvakten själv tar framgången med ro.

– Nu gäller det bara att fortsätta så här så ska nog vi målvakter få bråka om vem som ska stå framöver, säger Christian Engstrand skämtsamt från omklädningsrummet i Uppsala.

Segern i förlängningen ger Mora bonuspoängen som gör att de går om både Almtuna och Pantern i tabellen efter 16 spelade matcher. Därmed landar Mora IK på femta plats och den fina formen håller i sig för laget från Ovansiljan