Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Engrens returer fällde Leksand

Ett Växjö med sju segrar i rad och ett Leksand med på uppåtgående möttes i Vida Arena på lördagskvällen. En match som hemmalaget vann säkert med 4-1.

Atte Engren vaktade buren, med viss tveksamhet och returerna duggade tätt i Vida Arena. Däremot blev det en sprakande inledning på lördagsmatchen i Växjö. Tekning vanns av Eric Castonguay, Benjamin Youds spelade en lite för hård passning i sargen bakom förlängda mållinjen och Johan Olofsson sprätte inledningsmålet redan efter åtta sekunder. Det var det tredje snabbaste målet i SHL:s och Elitseriens historia.

– Ben (Youds) lägger den i sargen och studsar upp på mitt blad så det var bara att lägga in den, sa Johan Olofsson till C-more efter första perioden.

Repliken lät inte dröja på sig för Växjö. Dryga minuten senare var det kvitterat efter att Atte Engren släppt en retur och Dennis Everberg slog in returen för Växjö. Resten av perioden var ganska händelsefattig men med en märkbar fördel för hemmalaget spelmässigt. Leksand klarade också ett boxplay efter att Ben Youds utvisats för interference.

Den andra perioden vanns av Växjö. En period som också tillhörde hemmalaget spelmässigt, men med ett Leksand som åt sig in i matchen lite.

– I andra kommer vi in i det lite mer när det gäller spelet med puck. Tyvärr gör vi lite misstag, som på 2-1 målet de gör, konstaterade lagkaptenen Jesper Ollas efter andra perioden.

Målet gjordes av Liam Reddox efter dryga sju minuters spel i den andra perioden. Ett fint mål som ordnades av en Leksandsback som fint serverade Reddox framför mål. Överlag släppte Leksands målvakt Atte Engren en hel del returer, något som kunde slutat värre än vad det gjorde. Dalalaget åkte också på ett lagstraff efter att ha haft sex stycken på spelare isen. Inget powerplay som Växjö kunde förvalta däremot.

Tredje perioden inleddes trevande åt båda håll, men efter knappa sju minuter i sista perioden gjorde Växjö 3-1. Ett mål som gjordes av Arvid Lundberg. Här någonstans dog glöden i Leksands lag ut och masarna hade inte mycket att säga till om. Leksand fick ett powerplay som man inte lyckades få utdelning på efter att Ben Youds hållits fast längs sarg. Med knappa tre minuter kvar av matchen tog Per-Erik Johnsson time-out och Leksand kunde diskutera planerna inför avslutande minuterna. I samma veva plockade bortalaget ut målvakten också. Spel med en man mer hjälpte inte utan Växjö kunde istället sätta spiken i kistan i öppen kasse. Adam Brodecki gjorde målet, samme man som också assisterade båda Växjös tidigare mål.

Nästa match för Leksand är på torsdag hemma mot Linköping.

Matchfakta

Växjö Lakers–Leksands IF 4–1 (1–1, 1–0, 2–0).

Första perioden: 0–1 (0.07) Johan Olofsson (Ben Youds, Eric Castonguay), 1–1 (1.20) Dennis Everberg (Adam Brodecki, Emil Pettersson).

Andra perioden: 2–1 (32.49) Liam Reddox.

Tredje perioden: 3–1 (46.52) Arvid Lundberg (Adam Brodecki, Dennis Everberg), 4–1 (59.27) Adam Brodecki (Emil Pettersson, Dennis Everberg), mål i tom bur.

Skott: 31–23 (11–8, 13–8, 7–7)

Utvisningar, VLH: 1x2. LIF: 3x2.

Domare: Tobias Björk, Sören Persson.

Publik: 5069.

LÄS MER:

Fjärde snabbaste SHL-målet – sedan föll LIF ihop: "Vi är lite för små"

Simm: "Ett övermäktigt motstånd för Leksand"

Så var Växjö–Leksand minut för minut