Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En månad med "nya" AT – så tycker läsarna: ”Hela tidningen är mer lokal. På alla fronter. Fortsätt så.”

 
Nystart för Avesta Tidning
Visa alla artiklar

För en månad sedan lanserades ”nya” Avesta Tidning. Vad tycker Avestabornas om sin nya tidning?

11 oktober utkom första numret av ”nya” Avesta Tidning med ett i stora delar förnyat innehåll. ”Tack för alla synpunkter”, skrev chefredaktör Gabriel Ehrling Perers med hänvisning till de fler än 300 Avestabor som engagerat sig i tidningens omgörning.

Med avstamp i läsarnas tankar kring tidningens utveckling lanserades en återupprättad lokal sportbevakning och familjesidor med porträtt av människor i bygden. Den nya lokala insändarsidan ”Snacka om Avesta” gjorde också entré. Därtill utlovades fler lokala näringslivsnyheter.

11 november, en månad efter nylanseringen, fick alla som uppgett e-postadress i sina enkätsvar ett brev med tre frågor: 1. Vad tycker du om ”nya” AT? 2. Är det något i ”nya” AT du tycker särskilt mycket om? 3. Vad saknar du (fortfarande) i tidningen?

Läsarna fick välja mellan att svara anonymt eller underteckna med eget namn. Nedan redovisas några av svaren.

Vad tycker du om ”nya” AT?

”Mer reportage från Avesta, precis som det var förr!!!!”

Hans Johansson

”Nu börjar det bli gamla AT igen med orten Avesta som det skrivs om och inte övriga Dalarna. En lokal tidning skall ju vara en lokal tidning. Fortsätt så.”

Anonym

”Mer Avesta och mindre Dalarna. Mera lokala nyheter och större utrymme för lokal sport och kultur. Fortsätt med samma upplägg så blir det bra.”

Göran Johansson

”Jag tycker att Avesta Tidning har blivit en lokaltidning igen. Nu finns det mycket mera att läsa – om Avesta.”

Anonym

”Mer intressant läsning än tidigare med även riks- och utrikesnyheter och intressanta recensioner.”

Lasse Westerfors

”Det står ju mycket mer i den nu!”

Anonym

”Det är fler reportage från både små och stora händelser och aktiviteter inom kommunens alla hörn. Även mindre företag och hantverkare verkar få utrymme i tidningen idag i form av reportage, vilket är bra.”

Anonym

”Klar förändring mot det bättre med mer lokala nyheter mot tidigare. Gillar också att ni har ett par sidor med in- och utrikesnyheter, samt att jag fortfarande kan läsa en del om vad som händer i övriga Dalarna. Intressanta reportage med olika personer på familjesidorna. Veteranbilsrepotagen kan ni däremot ta bort helt och skriva om något som intresserar fler.

Lisa

”Hela tidningen är mer lokal. På alla fronter. I dag finns både personliga reportage och lokal sport. Fortsätt så.”

Anonym

Är det något i ”nya” AT du tycker särskilt mycket om?

”Att ni har visat intresse för vad som händer med teater och andra evenemang.”

Annette Borgstedt

”Porträtten av lokala människor.”

Anonym

”Handlande knappt om Avesta förut. Jag tycker om att ni kopplar ihop Facebook-gruppen ’Snacka om Avesta’ med tidningen.”

Daniel Larsson

”Då jag är mycket idrottsintresserad är det bra att det skrivs om våra lokala förmågor och våra olika klubbar.”

Anonym

”Kultursidorna innehåller mer boktips, det uppskattar jag, men också mattips. Jag läser också ledarna med stort intresse. Det har visserligen alltid funnits, men vill bara påpeka detta.”

Birgitta Gatti

”Att det rent generellt är mera material från Avesta. Det känns även som om den lokala kulturen får mera uppmärksamhet nu, vilket jag uppskattar. De lokala notiserna verkar också ha blivit fler. Det är alltid roligt att läsa om entusiaster, även om jag inte är så intresserad av just motorsport och fordonshistoria. Jag är dock lite svag för ’nörderi’ oavsett vad det gäller. Det finns många spännande människor att skriva om i kommunen!”

Anonym

”Mer lokalt och mera ’nära’ än tidigare. Ett plus tycker vi. Vi tycker att det mesta är bättre.”

PeO och Ingalisa

”Bra kulturell bevakning på ett sätt som vi vanliga gillar, åtminstone jag, Recensioner av böcker är också bra. Tycker dock att det är ointressant att en filmstjärna eller kändis i annat land fyller år.”

Anonym

Vad saknar du (fortfarande) i tidningen?

”En balanserad ledarsida.”

Anonym

”Fler familjeannonser och kalender vad som händer i Avesta”

Annette Borgstedt

”Kanske lite mer lokalhistoria; människor, byggnader/arkitektur, företag, naturområden och så vidare. Även historia kan ju vara nyheter för oss läsare (’det hade jag ingen aaaning om...!’). Vi har mycket att vara stolta över, både från förr och nu.”

Anonym

”Jag vill ha mera riksnyheter och näringslivsnyheter på riksnivå, även internationellt.”

RGB

”Nyheter och artiklar från kommunens grannkommuner i Västmanland och Gästrikland.”

Anonym

”Allt som läggs till för läsarnas skull är bra tycker jag. Men jag saknar fortfarande saker ur verkligen livet. Kanske mer samhällsdebatter, som i och för sig hittas på Facebook ofta, tyvärr dock inte alltid med seriös ton. Och läsarberättelser ur verkliga livet kanske en gång i månaden?”

Linda

”Mer undersökande journalistik när det gäller våra lokala politiker och deras övertramp och fadäser. Gräv på bara och lägg upp allt på det offentliga bordet, i den påstådda demokratins anda. Anser att tiden är förbi att sopa sanningen under mattan för att vara politiskt korrekt.”

Rolf Hallgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare