Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En fjärdeplats och personbästa för Carlsson i JVM i friidrott

Under fredagen deltog Faluns Ragnar Carlsson i JVM-final i slägga (6kg) där han var något av en underdog. Han låg länge på medaljplats men hamnade tillslut på en fjärde. Trots det slog han ändå personbästa och svenskt juniorrekord.

Inför JVM låg Ragnar Carlsson på åttondeplats på årsbästalistan och var ingen medaljfavorit.

Han inledde starkt med ett långt kast i kvalet som gav honom en andraplats och känslan inför finalen var bra. Han började finalen med att bomma första omgången. I tredje omgången visade han att han kan vara bäst när det gäller och fick till karriärens bästa kast.

17-åriga Carlsson slog inte bara sitt personbästa med kastet i den tredje omgången utan gick även förbi svenskt juniorrekord med 1.28 meter när han fick en träff på 77.62. Rekordet låg innan på 76.34 av Markus Johansson. Han har tidigare under sommaren varit nära rekordet med kast på 76.07 och 76.18, som var hans personbästa innan fredagens tävling.

Karriärens bästa kast lät honom behålla pallplats under större delen av tävlingen. Under sista omgången blev han dock nedpetad till pjärdeplats av Ukrainas Mykhajlo Havryljuk med nio centimeter som kastade 77.71. Carlsson hade en sista chans att svara där han fick iväg ett kast på 76 meter men gjorde övertramp.

Ragnar Carlsson har sedan tidigare en fjärdeplats från junior-EM förra året och ett brons från ungdoms-EM 2016. Junior-EM i Borås 2019 blir nästa chans.

Ragnar Carlssons serie: x, 72.59, 77.62, 74.09, x, x.