Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emma tvingades föda i bil efter att landstinget stängt BB i Sollefteå: "Fan ta er politiker"

Artikel 1 av 1
Bilförlossningar efter BB:s nedläggning
Visa alla artiklar

Emma Andersson blev den första kvinnan som tvingats förlösa sitt barn i bilen efter att BB i Sollefteå stängts ned.
– Utan byxor eller skor, med navelsträngen hängandes och vår dotter på bröstet får jag kliva ur bilen i snön i minusgrader. Blottad för allmänheten, skriver Emma med egna ord på Facebook.

När Sollefteå BB stängdes sista januari i år drog ABF i Sollefteå igång en studiecirkel i "bilförlossning". Nu har den första förlossningen i bil sedan stängningen blivit verklighet.

Emma Andersson förlöste sitt barn i familjens privata bil efter vägen till Örnsköldsviks BB i torsdags. En ambulans med barnmorska mötte upp Emma efter vägen, skriver Allehanda.se.

– Väl i ambulansen kände jag mig trygg och allting brast känslomässigt. Värsta jag har varit med om, ett trauma och mirakel på samma gång.

Emma Andersson har ett barn sedan tidigare och bor i Graninge, som ligger några mil utanför Sollefteå, uppger Allehanda.se.

– Vi som inte vill bo i storstäder, förtjänar vi inte bättre än så här? Är detta År2017? Fan ta er politiker, avslutar Emma sitt inlägg på Facebook.

För prenumeranter och Plus-kunder :

Tv: Emma tvingades föda i bilen på väg mot BB – berättar själv om mardrömmen: "Värsta jag har varit med om"