Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emma Høen Bustos: Jag vill prata politik med dig som bor i Avesta – välkommen in till redaktionen på måndag

De senaste veckorna har varit intensiva. Efter att det offentliggjordes att jag skulle ta över ansvaret för tidningens ledarsida permanent har jag överrösts av glada tillrop, mejl och telefonsamtal. Planering, möten och stora visioner har behövt samsas med det ordinarie tidningsmakeriet. Men det är inte förrän nu som arbetet på riktigt drar i gång.

LÄS ÄVEN:

Emma Høen Bustos, ny politisk redaktör: Om inte vi levererar åsiktsjournalistisk om Avesta så gör ingen det

Ett av mina viktigaste uppdrag som politisk redaktör är att höja ambitionen för den lokala bevakningen. Jag är medveten om att förväntningarna på nya Avesta Tidning är höga. Att utlova för mycket lönar sig sällan i längden men jag kan redan nu meddela att ledarredaktionen har satt i gång ett arbete för att åsiktsjournalistiken ska komma närmare din vardag.

Till vår hjälp har vi ett antal krönikörer som kommer att ges ännu mer plats i spalterna. Populära skribenter med stark lokal förankring som Gustav Ericsson, Henrik Johansson och Lena Lönnqvist kommer att fortsätta utmana och ge perspektiv på både det stora och det lilla. Senare i vinter kommer ytterligare ett par skribenter att presenteras.

I den linjetext som publicerades den 23/10 bjöd jag in dig som läsare att ringa eller mejla om du hade synpunkter på ledarredaktionens arbete. Nu vill vi ta chansen att träffa AT:s läsare personligen.

I dag, måndag den 4/11 klockan 16.00-18.00 välkomnar jag därför tillsammans med min kollega Jens Runnberg och krönikörerna Gustav Ericsson och Henrik Johansson AT:s läsare till redaktionen på Myntgatan 12 i Avesta.

Vi vill ha hjälp att sätta pulsen på Avesta, diskutera de viktigaste frågorna i varje socken och bättre förstå den kommun vi har i uppdrag att tycka till om.

Vad tycker du att vi ska skriva mer om – och inte minst mindre om? Ska skattepengar verkligen gå till speedway? Har Avesta för lite valfrihet? Vad innebär egentligen planerna för Månsbo gärde och Googles etablering i Horndal? Och vad tycker du om kommunens hantering av den kritiska tjänstemannens Facebook-inlägg? Det och mycket annat hoppas vi under avslappnade former ATT kunna diskutera med dig över en varm kopp kaffe och kaka inne på redaktionen. Kanske vill du bara prata politik och journalistik i största allmänhet.

Sväng förbi efter jobbet, skolan eller på väg till mataffären. Har du inte möjlighet att komma finns ledarredaktionen alltid tillgänglig för telefonsamtal och mejlkonversationer.

Lokal journalistik kräver lokal närvaro. Så enkelt är det.