Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elvira tog brons på Skotercross-SM i Mora

Borlänges Elvira Lindh, som tog brons på SM i stadioncross i Söderhamn, fick ännu en tredjeplats när SM avgjordes i Mora under lördagen.

I lördags hade den första av deltävlingarna i SM landat på banan i Vinäs i Mora och Elvira Lindh från Borlänge knep en tredjeplats.

– Det har känts riktigt bra att man är med där uppe och slåss. Det är hård fajt om placeringarna så det är kul, säger Elvira Lindh, Borlänge SSK.

Och banan i Vinäs i Mora var Borlänge-tjejen verkligen nöjd med.

– Vinäsbanan var gropig och jobbig men det var roligt. Det brukar bli jäkligt gropigt efter ett tag, säger Lindh som knep ett brons tidigare i år också.

På SM-veckan i Söderhamn lyckades nämligen Lindh att plocka ett brons i Stadioncross.

På herrsidan slutade hemmahoppet Andreas Mårten, Mora MK, på en sjundeplats i den otrimmade klassen.

Totalt kom 65 skoterförare till start under SM-tävlingarna i på Vinäsbanan i Mora.

I den öppna klassen med trimmade maskiner fick John Stenberg, Lofsdalens SK, allt att stämma och ledde finalen från start till mål. John skuggades närmast Oskar Norum, Umeå AK, som gjorde comeback efter sin nyckelbensskada som han drog på sig på Arctic Cat Cup. På tredjeplats körde Nisse Kjellström, SMK Söderhamn, in och lade ännu ett fint resultat till samlingen i år.

Emil Harr fick till det i den begränsade tävlingsklassen. Trots den otäcka vurpan i Söderhamn och trots att han hade svårt att burka på grund av att benet var så svullet lyckades ändå Emil Harr, Gargnäs MK, ta hem segern. Men det var nära att Magnus Reiten, Singsås MK, hann ikapp i slutet av finalen. På tredjeplats körde Emil Hansson, Tväråns IF, in.

I damklassen höll Ellen Bäcke, SMK Ockelbo, för favorittrycket och kunde vinna båda finalheaten. Det gjorde hon framför Matilda Johansson, Älvsbyns MK, som kunde bära silverplatsen. På tredjeplatsen åkta Elvira Lindh, Borlänge SSK, in och tog sitt andra brons för säsongen.